به گزارش زیرنویس، با تنظیم صحیح این شرایط محیطی و رسیدگی به نیازهای گیاه می‌توانید به‌ راحتی از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری کنید. در این مقاله به بررسی علل اصلی زرد شدن برگ‌ها و راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از هر کدام از این علت‌ها می‌پردازیم تا شما همواره یک گل پیتوس سالم و زیبا داشته […]

به گزارش زیرنویس، با تنظیم صحیح این شرایط محیطی و رسیدگی به نیازهای گیاه می‌توانید به‌ راحتی از زرد شدن برگ‌ها جلوگیری کنید. در این مقاله به بررسی علل اصلی زرد شدن برگ‌ها و راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از هر کدام از این علت‌ها می‌پردازیم تا شما همواره یک گل پیتوس سالم و زیبا داشته باشید.

علت زرد شدن برگ‌های گیاه پیتوس

علت زرد شدن برگ‌های گیاه پیتوس به شرح زیر است:

۱- آبیاری نادرست

یکی از رایج‌ترین دلایل زرد شدن برگ‌های پیتوس، آبیاری زیاد یا کم است. پیتوس به آبیاری منظم نیاز دارد، آبیاری بیش از حد می‌تواند به پوسیدگی ریشه‌ها منجر شود و برگ‌ها را زرد کند. همچنین، آبیاری کم هم باعث خشکی گیاه و زرد شدن برگ‌های آن می‌شود.

آبیاری پیتوس را به صورت منظم انجام دهید و اجازه دهید خاک بین هر آبیاری کمی خشک شود. به طور کلی برای آبیاری گیاهان پتوس در فصول گرم سال مثل تابستان، می‌توان زمان تقریبی ۵ الی ۶ روزه را در نظر گرفت.

آبیاری پتوس در زمستان نسبت به فصول دیگر متفاوت است. در فصل زمستان و پاییز هر ۷ الی ۸ روز یک بار باید پتوس آبیاری شود. یعنی در این فصول، تقریبا هفته‌ای یک بار آبیاری به پتوس کفایت می‌کند.

۲- نور نامناسب

پیتوس گیاهی است که به نور غیر مستقیم و ملایم نیاز دارد. نور مستقیم خورشید می‌تواند به زرد شدن برگ‌ها منجر شود. البته توجه کنید که نور کم هم باعث کاهش فتوسنتز و ضعف گیاه می‌شود؛ بنابراین نور غیرمستقیم باید در طول روز به گیاه برسد، پیتوس را در محلی با نور طبیعی و غیر مستقیم قرار دهید.

۳- کمبود مواد مغذی

پیتوس برای رشد و شادابی به مواد مغذی نیاز دارد. کمبود نیتروژن و آهن از رایج‌ترین علل زرد شدن برگ‌ها هستند. بدون مواد مغذی کافی، گیاه قادر به تولید رنگ‌دانه سبز (کلروفیل) نخواهد بود و برگ‌ها زرد می‌شوند.

هر دو ماه یک بار از کود مخصوص گیاهان آپارتمانی که در گلخانه‌ها عرضه می‌شود استفاده کنید. کودی را انتخاب کنید که حاوی نیتروژن و آهن باشد تا گیاه تغذیه کافی دریافت کند.

۴- بیماری‌ها و آفات

بعضی از بیماری‌ها و آفات مثل قارچ‌ها، شته‌ها و کنه‌های عنکبوتی می‌توانند موجب زرد شدن برگ‌های گیاه شوند. این آفات مواد مغذی را از برگ‌ها می‌مکند و گیاه را ضعیف می‌کنند. به طور منظم گیاه را بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه علائم آفت، از آفت‌کش‌های مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

با علت زرد شدن برگ‌های گیاه پیتوس آشنا شوید

چگونه از زرد شدن برگ‌های پیتوس جلوگیری کنیم؟

شما با کمک راهکارهای زیر می‌توانید از زرد شدن گیاه پیتوس تان جلوگیری کنید.

۱- آبیاری منظم و مناسب

همان‌طور که اشاره شد، آبیاری بیش از حد و ناکافی هر دو می‌توانند به گیاه آسیب برسانند. بهترین روش، تست کردن خاک است؛ قبل از آبیاری، انگشت خود را در خاک فرو کنید تا مطمئن شوید خاک خشک شده است. اگر خاک رطوبت دارد به هیچ عنوان گیاه را آبیاری نکنید.

۲- تنظیم نور

همیشه به یاد داشته باشید که پیتوس به نور غیر مستقیم علاقه دارد. گیاه را در نزدیک پنجره‌ای با نور ملایم قرار دهید. در فصولی که نور کمتر است، استفاده از لامپ‌های مخصوص گیاهان هم می‌تواند مؤثر باشد.

۳- استفاده از کودهای مناسب

استفاده از کودهای مناسب، یکی از بهترین راه‌ها برای حفظ شادابی و رنگ سبز گیاه است. از کودهای غنی از نیتروژن و آهن به مقدار کافی بهره ببرید و از تغذیه بیش از حد پرهیز کنید.

۴- بررسی مداوم گیاه

به طور منظم برگ‌ها و خاک گیاه را بررسی کنید تا در صورت مشاهده هرگونه علائم آفات یا بیماری، سریعاً اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین از تماس برگ‌ها با سطوح آلوده جلوگیری کنید و به تهویه محیط توجه کنید.

منبع: مجله اکالا

منبع خبر: رکنـا